Testpagina over springlinks

INHOUD

Link naar eerste alinea
Link naar tweede alinea

Syntax van de springlink

Eerste alinea

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Maecenas porttitor congue massa. Fusce posuere, magna sed pulvinar ultricies, purus lectus malesuada libero, sit amet commodo magna eros quis urna. Nunc viverra imperdiet enim.

Ga naar boven

Tweede alinea

Fusce est. Vivamus a tellus. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Proin pharetra nonummy pede.

Ga naar boven

Syntax

anker

<a name="naam van het anker"> </a>

springlink

<a HREF=="#naam van het anker">Tekst van de springlink </a>

Merk op dat er een hekje ("#") voor de naam van het anker staat. Dit is gedaan om misverstanden met andere links te voorkomen. Zouden we namelijk het hekje weglaten , dan zal de browser gaan zoeken naar het bestand "EenDoel".

Info: https://www.weethet.nl/dutch/html_anchors.php

Als eerste moeten we de locatie waar heen gesprongen moet worden, aan te geven met een "Named Anchor". We doen dit als volgt, op de doel-locatie:

<a name="EenDoel"></a>

Om nu naar dit "doel" te kunnen springen met een link, moeten we de naam van het anker meegeven aan de <A HREF> tag. Bijvoorbeeld:

<a href="#EenDoel">Spring naar het doel</a>

Merk op dat er een hekje ("#") voor de naam van het anker staat. Dit is gedaan om misverstanden met andere links te voorkomen. Zouden we namelijk het hekje weglaten , dan zal de browser gaan zoeken naar het bestand "EenDoel".

Op deze manier kunnen we meerdere ankers op dezelfde pagina maken.

De link, de <A HREF>, hoeft niet noodzakelijkerwijs boven of onder het anker te staan. De browser begint namelijk van bovenaf te zoeken naar het eerste anker met de opgegeven naam.

Merk op: een tweede anker met dezelfde naam heeft dus nooit zin, want de browser zal nooit zover gaan zoeken aangezien het al een anker met de gewenste naam heeft gevonden.

Ga naar boven